lauantai 6. elokuuta 2011

Sinisimpukat

n. 1 kg simpukoita

5 valkosipulin kynttä
1 sipuli
1 kevätsipuli
Kalalientä
Kermaa
Persiljaa
Timjamia
Voita
Oliiviöljyä
 
Kuullota voi-öljyssä sipuleita hetki. Laita kattilaan kalaliemi ja yrtit. Kiehauta. Heitä simpukat sekaan ja keitä 5 min. Ota simpukat pois ja lisää kerma. Mausta liemi tarvittaessa suolalla.


Huom
Jos kalatiskin palvelu on hyvää, niin simpukoiden eläminen tarkastetaan tiskillä. Se ei poista vastuuta tarkastaa simpukat kotona: huuhtele simpukat veden alla ja poista parrat. Jos simpukka ei sulkeudu, se on kuollut, eikä kelpaa syötäväksi. Vastaavasti keittämisen jälkeen kiinni olevat simpukat heitetään pois: niissäkin on ollut jotain vikaa.

Väline
Iso kattila, jossa simpukat mahtuvat aukeamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti