keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Piimäinen omenapiirakka

3 kuppia piimää
2 kuppia sokeria (osa fariinisokeria)
2 kuppia vehnäjauhoja
2 kuppia kaurahiutaleita
vajaa 1 kuppi voita (tai rasvaa nyt ylipäätään)
reipas 1 tl soodaa

Päälle:
Kotimaisia omenoita (kuorineen)
Fariinisokeria
Voita

Sekoita kaikki pohjan ainekset kulhossa ja kaada vuokaan. Laita päälle paloitellut omenat, ripoteltu fariinisokeri ja voinokareet.

Paista 45 min 175 asteessa.


Väline
Kuppina käytetty (muumi)mukia. Piirakaa tulee kaksi pyöreää vuoallista.

Juomasuositus
Tämä piirakka maistuu hyvälle konjakin kanssa, esim. Hennessy XO toimii (aina).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti