maanantai 24. lokakuuta 2016

Sitruunaposset

Kahdelle

2dl kermaa
0,75 dl sokeria
1 sitruunasta raastettu kuori ja puristettu mehu (n. 0,5 dl mehua)

Keitä kattilassa kermaa ja sokeria n. 5 min.
Vatkaa käsivatkaimella joukkoon sitruunan raastettu kuori ja mehu.
Kaada seos annosastioihin.
Laita astioiden päälle kelmu.
Laita kelmutetu asiat jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi.


Kaverit
Mantelit.

Kehitys
Manteleita voisi paahtaa. Tai tohottimella paahdettu sokeripinta päälle.

Huom
Sitruuna sakeuttaa kermaa jonkin verran, mutta mitään lohkeavaa tavaraa tästä ei tule.

Apinointi
Valio - Sitruuna posset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti