perjantai 23. toukokuuta 2025

Kinuskimutakakku vol. 2

180 g fariinisokeria
250 g kermaa
100 g oivariinia
225 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl somisuolaa
1 muna
Sormisuolaa 
Pekaaninpähkinöitä 

Laita fariinisokeri, oivariini ja kerma kattilaan. 
Keitä hiljaisella lämmöllä noin 20 min.
Anna jäähtyä hetki.
Lisää leivinjauhe ja sormisuola jauhoihin.
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Lisää jauhot vispaten kinuskiseokseen.
Lisää mun vispaten seokseen.
Laita leivinpaperi irtopohjavuokaan.
Kaada taikina irtopohjavuokaan.
Paista 12 min.

Höpinää

Aloita hapanjuurileivonta. Ja miten se mahtaa liittyä leivinjauheella kohotettavaan mutakakkuun...? Ei niin mitenkään, mutta tiedäthän mistä tunnistaa hapanjuurileipurin? ;) 

Apinointi

Oman blogin Kinuskimutakakku (Valion linkki ei näemmä johda enää mihinkään), ja sitten vaklasin vähän myös täältä Kinuskikissa - Kinuskimutakakku

Kehitys

Miksi missasin tämän? Saamarinkakut - puolukka-kinuskimutakakku Blogin nimi iski samantien kuin salama!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti