tiistai 13. lokakuuta 2009

Tuorepasta

n. 7 dl durumjauhoja
5 kananmunaa
1 rlk öliiviöljyä
Tilkka vettä

Kulhoon ja sekoittelua. "Hyvä taikina ei tartu käsiin." Jos kuitenkin tarttuu, voi jauhoja ujosti lisätä. Pastataikinan tulee tuntua kostealta (ei liian) ja se ei saa halkeilla liiasta jauhojen määrästä. Jos mankelointia ei tapahdu hetksessä nosta taikina pakastepussissa jääkaappiin venaamaan.

Pyöritä taikinasta tanko ja leikkaa sopiviksi paloiksi. Sitten mankeloimaan  (Atlaksen pastakoneella levelit: 0, 1, 2, 4).

Levyjä voi käyttää esim. lasagnessa tai ravioleissa



Toiset suhteet:
100 g vehnäjauhoja
275 g durumvehnäjauhoja
3 kananmunaa
1 rlk oliiviöljyä


Huom
Jos taikina on liian kosteaa jääkaapista oton jälkeen ja taikina tuntuu tarttuvan pastakoneeseen tai levyihin tulee reikiä, lisää taikinaan hippunen jauhoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti