sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Currynen olutkana

Rypsiöljyä
1 iso valkosipulinkynsi
2 salottisipulia
1/3 tölkki koffin III
2 dl ruokakermaa
1 rkl tujuacurrya
2 tkl currytahnaa

Kanasuikaleita, Shanghai marinoitu

Paista curry jauhetta rypsioljyssä hetki. Öljy ottaa currysta kauniin värin. Heitä sekaan mupellettu valkosipuli ja salottisipuli. Kääntele ja laita loraus koffia pannulle. Kuohuta. Lisää kanasuikaleet ja taas loraus koffia. Käännä kanasuikaleet. Kun kana on kypsää lisää ruokakerma ja loraus koffia. Maista. Olutta voi lisätä niin paljon kuin omaan makunn sopii. Tarkoitteena on saada aikaiseksi sakea, kermaisen kuohuva kastike.


Idea
Olut + kerma + curry = ei voi olla kuin hyvää. Keittokinkkukana mielessä epäilys hiipi mieleen, mutta talttui kastikkeen ollessa sairaan hyvää.

Kehitys
Maustamattomat kanasuikaleet kehille ja currya lisää. Myös tuoreet herkkusienet voisi tehdä gutaa kastikkeeseen. Ja pekoni! Oioi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti