keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Kurkkusorbetti

900 g kurkkuja (punnittu kuorineen)
2 dl limemehua
2 dl sokeria
0,5 dl vettä
1/2 vanilijatanko

Ajele sauvasekoittimella vesi + kuorittu, siemenetön ja pilkottu kurkku tasaiseksi tahnaksi.

Sulata sokeri vedessä ja liota halkaistua vanilijatankoa. Kuumenna vettä kunnes sokeri on kokonaan sulanut.

Yhdistä seokset. Valuta seos siivilän läpi.

Pidä lientä yön yli jääkaapissa (tai vähintään 5 tuntia).

Seuraavan päivänä ajele liemi jäätelökoneella.


Tarjoilu
Viinilasista tikan öliiviöljyä ja päälle ripotellun hiutalesuolan kanssa. Kurkkusorbetin olisi tarkoitus olla väliruoka: raikastamaan suu ennen seuraavaa ruokalajia.

Kehitys
Sorbetti oli liian hapanta. Seuraavalla kerralla lisää vettä limemehun sijaan. Sokeria voi olla myös enenmmän liemessä.

Väline
Jäätelökone. Voi kai sorbettia yrittää jäädytellä pakastimessa ja hämmennellä välillä, mutta en sille linjalle lähtisi. Välineurheilu kannattaa aina, ja penkkiurheilu vasta kannattaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti