sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Crema Catalana

4 annosvuokaa

2 dl kuohukermaa
1/2 vanilijatanko
Vajaa 1/2 appelsiinin mehu

n. 1/2 dl maitoa
30 g ruokokidesokeria
3 keltuaista

Ruokokidesokeria

Kiehauta kerma, appelsiinin mehu ja halkaistu vanilijatanko. Sekoita sokeri, keltuaiset ja maito kulhossa. Kaada lämmin kerma samaan kulhoon.

Kaada kulhoihin ja lykkää uuniin 90 asteeseen, 30-40 minuutiksi.

Viilennä, esim. seuraavaan päivään jääkaapissa.

Ripottele ruokokidesokeria jäähtyneisiin vuokiin ja töhötä kaasupolttimella. Koristele kumkvatin siivuilla ja tarjoa kahvin ja Cointreaun kanssa.

Huom
Vaikka kuinka vaikuttaisi, ettei vanukas hyydy uunissa, niin kyllä se hyytyy.


Väline
Tohotin. Mihinkään pellepelottomien kommentteihin "kyllä uunin grillivastuksella saa yhtä kauniin ja maukkaan ja toimivan pinnan" ei kannata uskoa. Tohotin on tohotin ja jos sitä ei halua kaappiinsa perälle kannattaa paahtovanukkaat unohtaa kotikokkailussa kokonaan.


Kehitys
Sitruunaa voisi kokeilla mausteeksi. Monissa ohjeissa näkyy Crema katalanassa olevan kanelia. Ehkä sitäkin uskaltaisi kohtuudella kokoeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti