sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Chili con Carne

Puolikas paprika
5 kynttä valkosipulia
2 sipulia
650 g naudan sisäpaistia
4 kirsikkatomaattia
2 miniluumutomaattia
1/3 sitruunan mehu
1 purkki paseerattua tomaattia
3 dl castellano del diablo punkkua (kaksi viikkoa jääkaapissa ilmattuna)
Paistamiseen rypsiöljyä
1/2 dl ruokosokeria
3 tl vehnäjauhoja
1 lihaliemikuutio
valkoisia papuja

Chilit:
1 green pepper siemenineen
1/2 red pepper siemenineen
1 yellow pepper siemenineen
1/2 vihreä jalapeno ilman siemeniä
1/6 habanero ilman siemeniä

Viskiä


Pilko vihannekset ja chilit. Ota huikka viskiä.

Paista valurautapadassa kuutioitua jauhossa pyöriteltyä lihaa parissa erässä. Ota liha sivuun.

Paista sipulit, paprikan siivut ja pilkotut chilit ja tomaatit. Viintä kehiin! Lisää sokeria ja sitruunamehu. Pyörittele padan pohjasta kiinni palanut vehnäjauho irti. Lisää pari lusikallista jauhoa. Lisää paseerattu tomaatti ja lihaliemikuutio. Kiehauta ja maista. Tasapainota maut.

Heitä liha ja lihasta valunut neste pataan. Maista.

Lykkää pata uuniin 150 astetta, pariksi tunniksi.

Lisää valkoiset pavut. Lykkää uuniin vielä n. puoleksi tunniksi.


Huom
Tällä chilimäärällä savu nousee suusta ja korvista. Padan tulisuuteen kyllä tottuu muutaman haarikallisen jälkeen. Jotkut saataiasi silti väittää liian tuliseksi.

Kaverit
Tarjoa salaatin (salaatti, kurkku, minuluumutomaatti, avocado, vesikrassi, herkkusieni), vaalean leivän, sitruunan lohkojen ja ranskankerman kanssa.

Väline
Valurautapata on ykkönen: samassa padassa voi hellalla käristää asiat ja saman padan voi heittää niine hyvineen uunnin.

Juomasuositus
Kokin viskimarinointiin suosittelen Ardbeg Corryvreckan 2 cl kerrallaan niin kauan kun on tarvis.

Jämät
Pataa voi seuraavana päivänä jatkaa esim. jauhelihalla jolloin saa tortillalättyjen väliin kivan täytteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti