perjantai 15. kesäkuuta 2012

Maa-artisokkakeitto

500 g maa-artisokkia
3 perunaa
Purjoa
3 valkosipulin kynttä
1 kasvis fond du chef
6 dl vettä

2 dl kermaketta
2 keltuaista

Lisäksi: paahdettuja pekaanin pähkinöitä, serranokinkkua ja persiljaöljyä


Kuori ja pilko maa-artisokat ja perunat.

Kuullota pilkottua purjoa ja raastettua valkosipulia voissa. Lisää vesi ja keitä vihannekset pehmeiksi. Poista noin puolet liemestä ja ajele blenderillä tasaiseksi. Vatkaa keltuaiset kermakkeeseen ja kaada ohuena nauhana keittoon. Lisää keitinlientä, jos on tarve.

Paahda pähkinöitä ja kinkkua uunissa 225 asteessa noin 5 minuuttia. Varo polttamasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti