tiistai 24. kesäkuuta 2014

New York Cheesecake (paistettu juustokakku)

Digestivekeksejä, n. puolet paketista
Voisulaa

600 g Philadelphia juustoa
2 munaa
1 valkuainen
2 dl sokeria (tai 1,5 dl)
3 prk ranskankermaa (á 150 g)
1 sitruunan kuori
Sitruuna mehua
1/2 tl vanilijaa
2 rkl vehnäjauhoja

Päällys:
150 g ranskankermaa
Sitruunamehua
Sokeria


Nosta aineet ajoissa huoneen lämpöön.


Murusta keksit blenderissä muutamassa erässä.
Sulata voi mikrossa.
Sekoita voi keksimurun joukkoon.
Painele seos irtopohjavuokaan.

Vatkaa tuorejuustoa hiljalleen hetki sähkövatlkaimella.
Lisää sokeria vähitellen.
Lisää suola ja jauhot.

Lisää vanilija, sitruunakuori ja -mehu.
Lisää munat yksi kerrallaan, viimeisenä valkuainen.
Lisää ranskankerma yksi purkki kerrallaan.
Täyte on kuohkeaa.

Paista 150 asteessa noin 60 min.
Jossain vaiheessa laita veitsi uuninluukun väliin.
Jos kakku ei tunnu yhtään ruskettuvan, lämpötilaa voi nostaa.
Kakku voi olla keskeltä hieman löysä.
Anna kakun jäähtyä.

Sekoita päällyksen aineet (ranskankerma + sitruunamehu + sokeri) sekaisin.
Päällys saa olla hieman kirpeää.
Levitä tasaisesti kakun pintaan.



Kehitys
Digestivepohjaa voisi paistaa, jos sillä se ei vettyisi niin paljoa.
Seuraavalla kerralla voisi kokeilla muuttaa suhteet enemmän BBC foodin mukaiseksi, eli 900g juuustoa ja 300g ranskankermaa.
Määrien tarkennusta seuraavalla kerralla. 

Huom
Irtopohjavuoka saattaa falskata, eli pelti kannattaa laittaa uunnin.

Apinointi 
BBC food - New York Cheesecake

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti