Digestivekeksejä, n. puolet paketista
Voisulaa
600 g Philadelphia juustoa
2 munaa
1 valkuainen
2 dl sokeria (tai 1,5 dl)
3 prk ranskankermaa (á 150 g)
1 sitruunan kuori
Sitruuna mehua
1/2 tl vanilijaa
2 rkl vehnäjauhoja
Päällys:
150 g ranskankermaa
Sitruunamehua
Sokeria
Nosta aineet ajoissa huoneen lämpöön.
Murusta keksit blenderissä muutamassa erässä.
Sulata voi mikrossa.
Sekoita voi keksimurun joukkoon.
Painele seos irtopohjavuokaan.
Vatkaa tuorejuustoa hiljalleen hetki sähkövatlkaimella.
Lisää sokeria vähitellen.
Lisää suola ja jauhot.
Lisää vanilija, sitruunakuori ja -mehu.
Lisää munat yksi kerrallaan, viimeisenä valkuainen.
Lisää ranskankerma yksi purkki kerrallaan.
Täyte on kuohkeaa.
Paista 150 asteessa noin 60 min.
Jossain vaiheessa laita veitsi uuninluukun väliin.
Jos kakku ei tunnu yhtään ruskettuvan, lämpötilaa voi nostaa.
Kakku voi olla keskeltä hieman löysä.
Anna kakun jäähtyä.
Sekoita päällyksen aineet (ranskankerma + sitruunamehu + sokeri) sekaisin.
Päällys saa olla hieman kirpeää.
Levitä tasaisesti kakun pintaan.
Kehitys
Digestivepohjaa voisi paistaa, jos sillä se ei vettyisi niin paljoa.
Seuraavalla kerralla voisi kokeilla muuttaa suhteet enemmän BBC foodin mukaiseksi, eli 900g juuustoa ja 300g ranskankermaa.
Määrien tarkennusta seuraavalla kerralla.
Huom
Irtopohjavuoka saattaa falskata, eli pelti kannattaa laittaa uunnin.
Apinointi
BBC food - New York Cheesecake
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti