tiistai 2. joulukuuta 2014

Lohipasta (aglio e olio e salmone)

Paketti tuorepastaa

Oliiviöljyä
8 kynttä valkosipulia

Chilit:
1 tuore cayanne
2 tuoretta bolivian rainbowta

300 g kylmäsavulohta
Kourallinen kirsikkatomaatteja
Pätkä purjoa
Mustapippuria


Pilko valkosipulinkynnet hienoksi.
Pilko chilit hienoksi

Puolita tomaatit.
Viipaloi purjo mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.

Paista runsaassa oliiviöljyssä valkosipulia.
Lisää 150 g lohta ja chili ja jatka paistamista.

Keitä tuorepastaa n. minuutti.

Lisää 150 g lohta pannulle.
Lisää keitetty pasta pannulle.
Lisää tomaatit ja purjorinkulat.

Rouhaise mustapippuria myllystä.
Valmis nautittavaksi.


Korvaavuus
Tuoreen chilin voi korvata kuivatulla.

Huom
Annoksesta sulee suolainen ja valkosipulinen. Ken niitä välttää, välttäkööt myös tätä ohjetta.
Paistettaessa kylmäsavulohi menee mujuksi. Siksi lohta lisätään kahdessa erässä, että edes osa pysyisi jotenkin kasassa.

Kaverit
Raastettu parmesaani on jees. (Tosin lisää suolaisuutta).

Apinointi
Muunnelma klassikkopastasta Aglio e olio.

Kehitys
Kuiva Rieslingiä lasiin.
Tuoretta yrttiä sekaan.

Loppasuille
Nauti lasi kuivaa, ihanaa saksalaista Rieslingiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti