keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Appelsiini-inkivääripiparit

100 g voita
1/2 dl siirappia
1/2 dl ruokosokeria
1 dl sokeria

2  tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 sitruunan kuori raastettuna
100 g (1/2 rasiaa) appelsiini tuorejuustoa
3 cl (tilkka) cointreau
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta



Pese sitruuna kuumalla vedellä.
Raasta sitruunan kuori.
Raasta inkivääri.

Sulata voi.
Lisää sokeri, ruokosokeri ja siirappi.
Lisää sitruunan kuori ja inkivääri.

Lisää tuorejuusto.
Sekoittele kunnes seos on tasaista.

Erota jauhoista osa sekoita siihen leivinjauhe.
Lisää erotetut jauhot taikinaan.
Lisää loput jauhot.
Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Älä sekoita liikaa, ettei taikinaan tule sitkoa.

Muotoile taikina pötköksi.
Kääri kelmuun ja laita pariksi tunniksi jääkaappiin.

Kauli taikina mahdollisimman ohueksi levyksi
Käytä apuna kaulinnassa hiukan jauhoja.
Painele piparimuoteilla taikinasta pipareita.

Paista 175 asteessa noin 7 min tai kunnes kypsiä.


Huom
Taikina on vähän hankalaa työstettäväksi. Sen tulee olla kylmää ja kaulittaessa saattaa inkiväärin hidut näkyä taikinassa. Lisäksi kisakestävyys saattaa olla koetuksella, etenkin jos leipoo muitakin pipareita samalla.

Kehitys
Pinnalle voisi keksia jotain appelsiinsta tai inkivääristä. Tai sitten sulattaa tummaa suklaata.
Sitruunatuorejuustoa voisi kokeilla kans.

Loppasuille
Kaada lasiin vähintään 4 cl cointreauta ja heitä raastettua inkivääriä korvan taa.

Kaverit
Leivo hyvässä seurassa. :)

Apinointi
Valio - Ohuet appelsiini-inkivääripiparit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti