sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Tomaattitagine


3 isoa sipulia
2 rkl oliiviöljyä
1 tl paprikajauhetta
250 g miniluumutomaatteja
1 prk isoja valkoisia papuja
1 prk kivettömiä oliiveja
pala (n. 30 g) inkivääriä
1 punainen chili
1 tl kardemummaa
1 dl appelsiinimehua
1 dl oliiviöljyä
2 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 tl suolaa


Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Kuori ja lohko sipulit.
Laita pataan 2rkl oliiviöljyä ja paprikajauhe.
Kuullota sipuleita padassa.
Kuori ja raasta inkivääri.
Huuhtele papuja lävikössä kylmän veden alla, kunnes vesi ei kupli pinnalla.
Siivilöi oliiveistä neste pois.
Siivuta chili.
Lisää kaikki loput ainekset pataan.
Laita uuniin 30 min.


Kaverit
Fetaa, tuoretta korianteria, turkkilaista jogurttia + hunajaa.

Väline
Valurautapadassa on hyvä keitellä kastiketta, niin induktioliedellä kuin uunissa.

Kehitys
Vähemmän lisättyä suolaa. Ehkä sitä ei tarvi ollenkaan. (Jännä huomio suolafriikiltä.)

Apinointi
www.soppa365.fi - Kirsikkatomaattitagine ja karitsapullat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti