sunnuntai 19. tammikuuta 2020

Lyonin kana

900 g broilerinkoipia
suolaa
tl mustapippuria myllystä
voita, noin 5 rkl
1,5 dl punaviinietikkaa
7 valkosipulinkynttä
2 laakerinlehteä
1,5 dl kanalientä
2 rkl tomaattipyreetä
1 prk (150 g) ranskankermaa
1 tl kuivattua rakuunaa


Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Rouhi suolaa ja mustapippuria kanankoipien pintaan.
Paista koivet voissa.
Lisää voita ja etikka.
Anna sihahtaa, eli kiehauta.
Kuori ja rouhi karkeaksi valkosipulinkynnet.
Lisää valkosipuli ja laakerinlehdet pataan.
Laita pata uunin ilman kantta 20 minuutiksi.

Ota pois uunista.
Poista koivet.
Lisää kanaliemi ja tomaattipyre.
Keittele reipas 10 minuuttia, eli kun lientä on jäljellä noin puolet.
Lisää ranskankerma ja rakuuna.
Lisää koivet takaisin pataan.
Heitä takaisin uuniin, ilman kantta, noin 35 minuutiksi.


Kaverit
Riisi, toki varmasti jokin ranskalaishenkinen kasvislisuke olisi vielä parempi. Ja ranskalainen, kevyt punaviini!

Väline
Valurautapata. Voi pastaa liedellä ja heittää uuniin saman astian.

Höpinää
Jos satut asumaan jonkun kanssa, jonka mielestä etikka ei kuulu ruokaan, niin pokkana vaan kanapata tulille, eikä sanaakaan etikasta. Älä murru siitä huolimatta, että koko kämppä tuoksuu etikalle kiehauttamisen jälkeen. Älä murru, vaikka kuinka vierestä kysellään kiinnostuneena mitä kaikkea pataan meni. Älä murru vielä silloinkaan, vaikka etikka kuinka kirvelisi silmiä jokaisella kerralla, kun päänsä työntää uuniin. Älä jumalauta murru. Sano kanaa ja valehtele loput. Anna toisen maistaa ennakkoluulottomasti. Pyri pysymään sen verran väleissä, että joku muu pesee valurautapadan puolestasi (kyllä, kastike kärvähtää pataan kiinni reunoista).

Kehitys
Kokeiltava sitten kun tuoretta rakuunaa on saatavilla.

Apinointi
Soppa365 Lyonin kana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti