sunnuntai 12. tammikuuta 2020

Sitruunapiirakka

Murotaikinapohja:
125 g kirnuvoita
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl lakritsajuurijauhetta

Täyte:
noin 2 dl sitruunamehua (noin 500g sitruunaa)
2  dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2,5 dl double cream
3 munaa


Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää muna.
Yhdistä kuivat aineet.
Lisää kuivat aineet muutamassa erässä.

Esipaista pohjaa 175 asteessa noin 10 minuuttia täytettä vääntäessä.

Purista sitruunoista mehu (tai vaihtoehtoisesti pakota joku muu puristamaan).
Yhdistä sokeri ja vehnäjauhot (näin kuulemma täyte ei paakkuunnu).
Yhdistä kuivat aineet, sitruunamehu ja double cream.
Skoita.
Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten.

Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle.
Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.


Apinointi
Kinuskikissaa ja Valiota mukaillen

Välineet
Korvaamaton Kitchen Aid.

Höpinää
Osta tarjouksesta 500g sitruunapussi eurolla (ja harmittele vähän etukäteen, että homehtuvat kumminkin, kun kaikkia niitä ei kuitenkaan saa käytettyä ajoissa). Kutsu sunnuntaivieraita ja lettujenpaiston sijaan saa äläys: sitruunoista jälkiruokaa! (Ole kuitenkin myös sen verran laiskiainen, ettet jaksa tehdä ihanaa sitruunamarenkitorttua kaikkine vaiheineen, vaan laita kuukkeli laulamaan.) Törmää kivoihin ohjeisiin. Tehdessä huomaa iloksesi, että kaapissa joulusta ollut heräteostoksen päivämäärä olisi mennyt huomenna umpeen.

Kaverit
No ne sunnuntaivieraat ja muut lisukkeet tarkentuvat kunhan piirakka syödään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti