tiistai 18. elokuuta 2020

Rapurisotto

5 pientä salottisipulia
8 dl vettä
2 rkl hummerifondia
2 rkl oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
reipas 1 dl valkoviiniä Wachausta
1 dl parmesaania raastettuna
2 rkl voita
1 sitruunan kuori
2 rkl sitruunan mehua
170 g ravunpyrstöjä liemessä
0,5 dl tilliä hienonnettuna


Kuori ja pilko sipulit.
Kiehauta vesi ja hummerifondi.
Kuullota sipulia hetki oliiviöljyssä.
Lisää riisi ja jatka kuullottelua.
Lisää valkoviini ja kiehauta, kunnes se on imeytynyt riisiin.
Lisää nestettä kauha kerrallaan, jatkuvasti sekoitellen.
Kypsyttele nestettä lisäten noin 20-25 min, eli kunnes riisi on lähes kypsän napakkaa.

Valuta rapupyrstöistä liemi pois.
Lisää risottoon sitruunan kuoriraaste, voi, raastettu parmesaani, rapupyrstöt ja tilli.
Lisää suolaa tarvittaessa.


Höpinää
Käy Wachaussa. Jemmaa sieltä tuotuja valkkareita noin 2 vuotta. Tarjoa pullo ystäville (toki niin, että viiniä jää!). Säilö se reipas desi jääkaappiin reippaaksi viikoksi. Voilá, risottoviini on valmis. Vedä pikkukilarit, kun joku ilmestyy keittiöön laulamaan rapurallaa-laulua, kun nälkäisenä väännät risottoa (en suosittele). Toki tämän olisi myös voinut aloittaa hummeriliemen keitolla, sitten vasta se rapurallaa-laulu olisikin naurattanut...

Apinointi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti