maanantai 12. heinäkuuta 2010

Kaalikeitto

6 kpl perunoita
Pala lanttua
Vähän parsakaalia
Keräkaalia
400g Jauhelihaa
Sipulia
Valkosipulia
Lihalientä
Persiljaa
Muutama kirsikkatomaatti


Paista jauheliha sipulin ja valkosipulin kanssa. Lisää mausteiksi mustapippuria, chiliä ja suolaa. Mielellään niin, että liha maistuu jollekin.

Keitä lihaliemessä pilkottuja perunoita ja lanttua. Lisää paistettu jauheliha. Parsakaalin ja keräkaalin ei tarvitse kiehua niin kauaa. Kirsikkatomaatit antavat lähinnä makua. Keitto on valmis, kun perunat on kypsiä. Lisää silputtu persilja.


Kehitys
Kaalikeitosta voisi tehdä tulisen version lisäämällä tuoretta chilia keittoon. Keitosta voisi myös tehdä järeämmin tomaattipohjaisen, esim. heittämällä sekaan tomaattimurskaa purkin.

Korjaussarja
Lihaliemen määrän voisi lisätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti