maanantai 12. heinäkuuta 2010

Kirkas kalakeitto

Lohta
Uusia perunoita
Uusia porkkanoita
Uusia herneitä
Uutta sipulia
Kalalientä
Tilliä


Paloittele perunat ja porkkanat sopiviksi paloiksi. Mitä pienempiä paloja, sen lyhyempi on kasvisten keittoaika. Keitä perunoita ensin hetki kalaliemessä, heitä sitten sekaan porkkanat.

Uudesta sipulista voi käyttää vain varret tai sitten koko sipulin. Varsia ei tarvitse keittää lainkaan, valkoinen osa vaatii vähän keittelyä, että pehmenee.

Pilko lohi sopiviksi kuutioiksi. Paloista ei kannata tehdä liian pieniä, etteivät keitettäessä hajoa olemattomaksi mujuksi. Keitä lohta niin kauan, että se on kypsää.

Koristele tillillä.


Huom
Keittoa ei kannata pilata ylikypsillä kasviksilla. Niiden kannattaa antaa jäädä napakoiksi. Kalaliemen voi keittää esim. kuhasta, siiasta tai nieriästä. Eli vähän niin kuin mistä kalasta vaan, mistä on ruodot saatavilla.

Korjaussarja
Edes suuntaa antavat määrät voisi aineksista lisätä, ettei turhaan ottaisi aivoon reseptiä lukiessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti