sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Marenkihyvä

Kahdelle herkkusuulle (oikeastaan neljälle)

Marenki
3 valkuaista
1,5 dl sokeria
4 Digestive-keksiä

Kinuski
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria

2 dl kermavaahtoa
2 banaania


Marenki
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Sekoita sokeria vähitellen valkuaisvaahtoon vatkaten.
Murenna keksit ja heitä sekaan.
Tee kaksi noin saman kokoista levyä.
Paista noin tunti noin 125 asteessa.

Kinuski
Keitä kinuski ja jäähdytä se.
Eli laita kerma ja fariinisokeri kattilaan ja anna kuplia hiljalleen niin että kastike hieman sakeutuu.

Kokoaminen
Vatkaa kerma.
Sivele kinuskia toiseen marenkilevyyn, ja lisää puolet kermavaahdosta ja 1 banaani siivuina.
Heitä toinen marenkilevy päälle ja toista sama.
Kinuskikastikkeen voi myös valuttaa koko komeuden päälle.


Kehitys
Jokin kevyempi hedelmä tai marja sopisi sekaan. Banaanin kanssa kinuskin voisi korvata suklaakastikkeella.

Apinointi
Kinuskikissa - Kinuski-marenkikakku on kiittäminen tästä ideasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti