keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Suklaa-appelsiinibrownie

150 g tummaa leivontasuklaata
250 g oivariinia

2 1/2 dl fariinisokeria
4 munaa
 
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1/2 tl kaardemummaa
1 tl piparkakkumaustetta
55 g hasselpähkinärouhetta
 
1 luomu applelsiinin raastettu kuori
2 rkl Cointreau -likööriä
 
Noin 1/2 dl Cointreau -likööriä kostutukseen
Appelsiinimehua
 
Saksanpähkinöitä
Sormisuolaa
 
Kinuskikastiketta:
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
 

 
Sulata paloiteltu suklaa voin kanssa kattilassa miedolla lämmöllä.

Vatkaa fariinisokeri ja munat vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaaseos.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli, inkivääri, kaardemumma, piparkakkumauste ja mantelirouhe keskenään. Sekoita ne taikinaan hyvin.

Lisää appelsiinin raastettu kuori ja likööri taikinaan.


Kaada taikina noin 25 x 15 cm:n kokoiseen korkeareunaiseen uunivuokaan, vaikka lasagnevuokaan.

Paista 180 asteessa noin 25 minuuttia. Taikina kohoaa jonkin verran.

Kaada vuoassa olevan brownien päälle Cointreaulikööriä ja appelsiinimehua kostukkeeksi. Anna jäähtyä. Leikkkaa paloiksi.

Keitä kinuski ja kaada jäähtyneen paistoiksen päälle. RIpotele suolaa ja pähkinät päälle.


Vinkki
Jos fariinisokeri on kovettunut kivikovaksi, laita tilkka vettä sokerin päälle ja iske uuniin. Sokeri pehmenee.

Idea
Resepti täältä lievästi mukaillen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti