sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Lämmittävä Cyrry

2 nälkäiselle

1 iso sipuli
6 valkosipilinkynttä
4 rkl rypsiöljyä
Reilu 1 rlk raastettua inkivääriä
3 tuoretta vihreää chiliä
1 tl korianterin siemeniä
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl vahvaa curryjauhetta
1 tl jauhettua chiliä
2 tl jauhettua kurkumaa
2 rlk tomaattipyreetä
400 g tomaatteja (punnittu kokonaisena)

1,5 tl suolaa
2 tl sokeria
2 dl kookoskermaa tai

250 g raakoja, kuorittuja tiikeriravunpyrstöjä
Vanilijajäätelöä


Nosta tiikeriravunpyrstöt sulamaan.

Kuori ja hakkaa sipuli pieneksi hakkelukseksi. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet. Pilko tuoreet chilit pieneksi. Halkaise tomaatit ja purista sisus pois aivan kuin puristaisit sitruunaa. Kuutio tomaatit.

Laita korianterin siemenet mortteliin ja jauha mahdollisismman hienoksi. Mittaa jauhetut mausteet lautaselle.

Kuumenna öljy paistinpannussa ja heitä sipulit, pilkottu chili ja inkivääri. Paista miedolla lämmöllä, mutta ei saa antaa ruskistua.

Heitä mausteet ja tomaattipyree pannulle ja hämmentele hetki. Lisää pannulle kuutioidut tomaatit ja paista pari minuuttia. Mausta suolalla ja sokerilla.

Lisää kookoskerma ja anna hautua 25 minuuttia välillä sekoittaen.

Lisää kastikkeen joukkuun sulatetut ravunpyrstöt ja anna niiden kypsyä reippaat 5 minuuttia.


Kaverit
Tarjoa vanilijajäätelön kanssa (kyllä, luit aivan oikein: jäätelöä. Jäätelön makeus tekee gutaa kastikkeen mausteisuudelle).

Vinkki
Kastike on hyvää myös sellaisenaan - siis ilman tiikerirapuja.

Kehitys
* Porkkanaraastetta ehdotettu lisättäväksi loppuvaiheessa kastikkeeseen purutuntuman aikaansaamiseksi. Katsotaan lämpenenkö ajatukselle.
* Tiikeriravut voisi korvata jollain... höm.

Apinointi
Rüster - Repo: Täydellinen ohje - Olivian parhaat reseptit -kirjan Cyrry tiikeriravuista raaka-aineet ovat samat vain ohjeen maustemäärä muutettu omaan suuhun sopivammaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti