sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Marinoidut paahdetut paprikat

3 paprikaa
Oliiviöljyä
Tuoretta basilikaa
Tuoretta lehtipersiljaa
Tuoretta rosmariinia
Sormisuolaa
Mustapippuria


Poista paprikoista kannat ja siemenet ja pilko isoiksi lohkoiksi. Laita paprikalohkot uuniin 225 asteeseen kunnes kuori alkaa mustua. Paahdettaessa paprikoista tulee mukavan makeita.

Nosta paprikat kulhoon ja laita esim. lautanen kulhon päälle. Anna jäähtyä n. 10 min. Paprikoiden kuorien tulisi nyt lähteä helposti pois. Kuori paprikat ja pilko ne pienemmiksi suikaleiksi, laita purkkiin ja lorota oliiviöljyä päälle. Heitä tuoreita yrttejä ja sormisuolaa sekaan. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

Paahdetut paprikat ovat esimerkiksi kiva lisä saalaatissa, toimivat alkupalojen lisukkeena tai leivän päällä muuten vain.


Kehitys: Paprikoiden joukkoon voisi laittaa hiukan tuoretta chiliä. Timjami voisi kokeilla mausteena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti