sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Rahkaletut (suolaiset tai makeat)

250 g rahkaa
3 kananmunaa
0,5 dl tattarihjauhoa
0,5 dl vehnäjauhoja
Suolaa
(tai 1 dl vehnäjauhoja + tilkka maitoa)


Vispaa käsivispilällä munat yksitellen rahkaan. Lisää jauhot vähitellen ja sekoita välissä aina tasaiseksi. Lisää rippunen suolaa. Taikinasta tulee tahnamainen.

Turvota hetki jääkaapissa.

Laita pieni kauhallinen taikinaa blinipannuun ja paista kauniin ruskeaksi.

Tarjoa kirjolohenmäti + smetana + kevätsipuli -yhdistelmän kanssa. Savukala toimii myös, samoin kuin avocado ja jokiravun pyrstöt.


Makeisiin versioihin taikinaan voi myös laittaa tilkan maitoa, jolloin siitä tulee juoksevampaa. Happamuutta vähentääkseen tattarijauhon voi korvata vehnäjauhoilla. Maidollista taikinaa on helpompi käsitellä normaalilla lettupannulla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti