lauantai 20. lokakuuta 2012

Hummerikeitto

Kahdelle

reipas 1 rlk vehnäjauhoa
noin 1 rlk voita
1 hummerin lihat
noin 3 dl hummerilientä
noin 2 dl kuohukermaa
vajaa 1 rlk konjakkia
1 pieni salottisipuli
noin 2 tlk tomaattipyrettä
Jauhettua mustapippuria
Jauhettua cayannepippuria
Suolaa

Laita kattilaan voi ja vehnäjauhot. Sekoita kunnolla. Kattila voi olla sama, jolla hummeriliemi on keitetty. Heitä sekaan pieneksi pilkottu salottisipuli, konjakkitilkka ja tomaattipyree. Kaada hummeriliemi kattilaan. Kiehauta. Liemi on paksuhkon oloista. Ala lisätä kuohukermaa vatkaten koko ajan  käsivatkaimella. Lisää mauseet ja maista. Kun kermaa on riittävästi vatkaa vielä, mausta ja maista. Anna höyrytä noin 10 minuuttia.

Kun keitto höyryää pilko jemeksessä ollut hummerinliha pienemmäksi ja asettele se kahdelle keittolautaselle. Kun keitto on tajunnan räjäyttävän hyvää kaada hummerinlihojen päälle ja nauti.


Kehitys
Tuoretta tilliä voisi laittaa hummerinlihan päälle ennen keiton kaatamista päälle. Muutoin keitto on täydellistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti