tiistai 1. tammikuuta 2013

Pekoni-sipuli piirakka

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
n. 1 tl leivinjauhetta
n. 1 tl suolaa
130 g voita
2 rkl creme fraichea
2 rkl kylmää vettä

Täyte:
140 g pekonimurua
2 isoa sipulia
3 valkosipulinkynttä

2 munaa
1 prk creme fraichea
Tilkka maitoa
Vuohen gryere juustoa
Manchero juustoa
Mustapippuria
Tuoretta persiljaa


Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää voi pieninä kuutioina jauhoihin. Sekoita käsin aineista pientä murua. Lisää creme fraiche ja vesi ja sekoita taikina nopeasti palloksi. Laita taikina kelmuun ja laita hetkeksi jääkaappiin.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja paista pohjaa 200 asteessa n. 10 min.

Paista pekonimuru rapeaksi. Nosta paistettu pekoni pannulta ja jätä pannulle mahdollisimman paljon rasvaa. Paista pilkotut sipulit pekonirasvassa pehmeiksi.

Raasta juustoista n. nyrkillinen juustoraastetta. Riko munat kulhoon, vatkaa niiden rakenne rikki ja lisää creme fraichr, juustoraaste, maitotilkka ja rouhittu mustapippuri.

Laita pekonimuru pohjan päälle. Laita paistetut sipulit pekonimurun päälle. Kaada muna-juistoseos sipulien päälle. Rouhaise mustapippuria pälle ja ripottele saksittu persilja piirakan päälle.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakan pinta on kauniin ruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti