sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Kardemummajäätelö

2 munaa
1 dl vaaleaa Siirappia
3,3 dl kuohukermaa
1 tl jauhettua kardemummaa

Tummasuklaan paloja
Premium suklaan paloja
Pekaaninpähkinöitä
Saksanpähkinöitä


Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
Vatkaa munankeltuaiset ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kardemumma.
Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa niin kovaksi vaahdoksi kuin mahdollista.
Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi kolmannessa kulhossa.
Sekoita vaahdot keskenään varovasti sekoitellen.
Kaada seos jäätelökoneeseen ja anna massan jäätyä. Tähän menee reipas 30 minuuttia.
Kun massa on vähän kiinteytynyt murskaa veitsellä suklaista ja pähkinöistä reilun kokoisia paloja. Ripottele täkyt massaan ja anna jäätelökoneen pyöriä.


Huom
Jäätelöä on tosi makeaa ja sitä tulee jäätävä määrä tällä ohjeella. Tai ainakin se on liikaa kahdelle.

Vinkki
Keltuaisen ja valkuaisen erottelu onnistuu helpoiten siten, että kananmunan rikkoo ja valkuaisen valuttaa sormien välistä niin että keltuainen jää kämmenelle. Keltuainen kestää jonkin verran käsittelyä, täytyy vain olla varovainen, ettei päällistä kalvoa riko.

Väline
Jäätelökone

Apinoitu
Jostain, mutta linkki hukkunut. :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti