lauantai 12. tammikuuta 2013

Häränhännät

1 kg häränhantiä (4 keskikokoista palaa) 3 sipulia 2 porkkanaa 1 paprika 3 valkosipulinkynttä Oliiviöljyä Liemi: 2 dl punkkua 1/5 dl basamicosiirappia 1 rkl sokeria 1 tl raastettua appelsiininkuorta 1 puristettu appelsiinin mehu 1 lihaliemikuutio 1/5 kanaliemikuutio 2 kuivattua laakerinlehteä reilu puska tuoretta timjamia
7 dl vettä
Paista valurautapadassa häränhäntiä hetki oliiviöljyssä. Nosta häntäpalat pois ja paista kasviksia hetki. Lisää liemiainekset ja mausteet ja kiehauta. Lisää häntäpalat ja vettä niin että palat peittyvät.

Laita uuniin 3 tunniksi 150 asteeseen.

Nosta häntäpalat kasariin ja siivilöi padassa ollut liemi päälle. Valele häntiä liemellä ja keitä kokoon kunnes liemi sakeutuu ja makeutuu.


Loppasuut
Juo pelkän punkun.

Väline
Valurautapata

Apinointi
Siskot kokkaa - Braised-glazed häränhäntiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti