perjantai 4. lokakuuta 2013

Pähkinäinen suklaakakku

200 g tummaa suklaata (esim. Fazerin leivontasuklaata)
200 g voita
3 dl sokeria
5 kananmunaa
1 rkl jauhettua mantelia
1 rkl perunajauhoja

Voita
Hasselpähkinärouhetta

Kaakaojauhetta (sokeroimatonta)
Tomusokeria

Voitele vuoka ja leivitä hasselpähkinärouheella.

Pilko suklaa ja voi ja sulata ne kattilassa. Kun voi ja suklaa ovat sulia lisää sokeri ja nosta pois levyltä. Sokeri ei sula joukkoon.

Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja hämmennä tasaiseksi aina välissä. Lisää lopuksi jauhettu manteli ja perunajauho.

Kaada vuokaan ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.


Huom
Kakku kohoaa uunissa, mutta lässähtää viilentyessään. Anna kakun levätä seuraavaan päivään. Kakun pinta rakoilee, eikä kakku häikäise kauneudellaan. Kaakaojauheella ja/tai tomusokerilla kakun saa nätimmäksi.

Kaverit
Tarjoa kermavaahdon kanssa. Kermavaahtoa ei juurikaan tarvitse sokeroida.

Vinkki
Vuoan voitelu onnistuu helpoimmin talouspaperilla eli talouspaperi kaksinkerroin, könttä voita paperiin ja vuoan pyyhkiminen paperilla.

Apinointi
Täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti