lauantai 26. lokakuuta 2013

Vietnamilaiset kääryleet

Riisipaperilevyjä
Lasinuudelia

Jotakin näistä:
Jättikatkarapuja
Savustettuja jättikatkarapuja
Lohta (sashimilaatu)
Kylämäsavulohta

Salaattia
Ituja
Porkkanaa
Kurkkua
Herkkusieniä tai siitakesieniä
Avocado

Thai basilikaa
Korianteria
Ruohosipulia

Suolapähkinöitä
Rypsiöljyä

Dippiliemi:
4 rkl ruokosokeria
2 dl vettä
2 punainen chili
Peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
1/2dl japanilaista soijaa
2 limen mehu


Dippiliemi:
Kiehauta vesi ja kaada sokerin päälle. Lisää pilkottu chili, pieneksi paloitellut inkivääri ja valkosipuli. Lisää soija ja limen mehu. Maista ja tuunaa lisää, jos siltä tuntuu.


Pilko porkkanat ohuiksi tikuiksi. Poista kurkusta vetinen keskiosa ja leikkaa tikuiksi.

Pilko sienet ohuiksi siivuiksi.

Pilko ruohosipuli sopiviksi tikuiksi ja ota muiden yrttien lehdet irti puskistaan.

Poista lohesta nahka, niin ettei rusehtavan harmaata osaa tule mukaan (se mitä on lähimpänä nahkaa). Paloittele kuten sashimiin. Ja marinoi kevyesti soijassa.

Kuori katkaravut. Kiroa, jos kuori ei meinaa lähteä.

Soseuta suolapähkinät ja rypsiöljy tahnaksi.


Kiehauta vettä isossa kattilassa ja liota riisipaperilevyä yksi kerrallaan, ne pehmenevät nopeasti. Ongi riisipaperi kattilasta ja suorista lautaselle. Polta näppisi pariin kertaan.

Laita täytteitä riisipaperilevylle ja kääräise rullaksi. Ole nopea tai muuten riisipaperi tarraa kiinni.


Kaverit
Valkoviintä

Väline
Japanilainen sashimiveitsi on ykkönen kalaa käsitellessä.

Kehitys
Lohi on raakana kääreisiin pikkuisen liian mautonta. Se kaipaa suolaa tms. Esim. kylmäsavu- ja graavilohi voisi toimia paremmin.

Apinointi
Täältä ja täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti