tiistai 24. joulukuuta 2013

Lanttulaatikko

1 kg lanttua
vettä
2 tl vehnäjauhoja
1,5 dl kermaa
1 dl keitinlientä
1 1/2 tl suolaa
4 rkl siirappia
1 tl muskottipähkinää
1 munaa
Inkivääriä
Muskottia


Kuori ja pilko lantut. Keitä suolatussa vedessä, noin 1,5 tuntia, tai enenmmän. Vähempi keittoaika riittänee, jos lanttupalat hauduttelee.

Lanttukuutiot kattilaan, voita siirappia, hämmennellään tunti tolkulla, kunnes kuutiot alkavat hajota.

Soseuta lantut sauvasekoittimella.

Lisää nesteet, mausteet ja munat. Vatkaa seosta hyvin ja kaada se kahteen litran vetoiseen paistosvuokaan.

Kypsennä laatikoita 150 asteessa uunissa noin 1,5 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti