tiistai 24. joulukuuta 2013

Imelletty perunalaatikko

Perunoita
Vehnäjauhoja
Maitoa
Voita


Keitä perunat kuorineen vedessä. Kuori kypsät perunat, polta sormesi muutamaan kertaan ja ota kuoret talteen.

Muussaa perunat haarukalla pieneksi. Ripottele vehnäjauhot muussattujen perunoiden joukkoon. Laita perunaseos vuokaan ja peitä foliolla. Laita uuniin noin 65-70 asteeseen noin 2 tunniksi. Perunaseoksen on tarkoitus imeltyä tässä vaiheessa eli perunaseos alkaa maistua makealle.

Sillä aikaa kiehauta maito ja perunan kuoret.

Siivilöi perunankuoret maidosta ja sekoita maito perunaseokseen. Seoksen tulisi muistuttaa rakenteeltaan löysää puuroa.

Laita uuniin 150 asteeseen noin 1,5 tunniksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti