torstai 2. tammikuuta 2014

Gazpacho - kylmä tomaattikeitto

800 g tomaatteja
4 paprikaa
4 valkosipulia
2 punaista chiliä
1 kurkku
600 g vesimeloonia
Oliiviöljyä
3 siivua vaaleaa leipää
n. 3 dl kasvislientä
Sitruunamehua
Chilijauhetta
Mustapippuria
Suolaa
Sokeria
Ruohosipulia koristeeksi


Poista paprikoista kannat, siemenet ja valkoinen osa. Puolita tomaatit. Laita tomaatin puolikkaat uunivuokaan, roiski päälle oliiviöljyä, suolaa ja sokeria. Laita myös valkosipulinkynnet tomaattien päälle. Laita lohkotut paprikat ja chilit uunipellille.

Paahda uunissa 175 asteessa tunti.

Survo tomaatit siivilän läpi. Poista paprikoista ja valkosipulinkynsistä kuori.

Kuori kurkku ja paloittele. Paloittele vesimelooni. Iske kurkun ja melooninpalat benderiin. Kaada seos ämpäriin.

Poista leipaviipaleista kuoret ja laita paloiteltu leipä ja tippa kasvislientä blenderiin. Ajele tasaiseksi. Lisää kasvislientä ja ajele tasaiseksi. Kaada seos ämpäriin.

Laita siivilöity tomaatti, paprikat, valkosipulinkynnet, paahdetut chilit, oliiviöljy ja sitruunamehu belderiin. Ajele tasaiseksi ja kaada ämräpiin.

Jokaisella kerralla benderistä pitäisi tulla ulos tasaista tavaraa. Sekoita ja maistele. Tuunaa suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja chilijauheella. Keitossa on hyvä olla pientä potkua.


Huom
Resepti on suunnilleen tuplattu eli keittoa tulee paljon.

Jos tarjoiluastioita ei ole, niin esim viiden litran ämpäri auttaa.

Apinointi
Täydellinen ohje -kirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti