torstai 30. tammikuuta 2014

Meksikolaistyyppinen jauheliha-papumättö

Jauhelihaa
Kidney papuja
2 sipulia
6 valkosipulinkynttä
2 tomaattia
Tomaattipyrettä
Siirappia
Lime
Rypsiöljyä

Mausteet:
Cajun mausteseosta
Paprikajauhetta
Savupaprikajauhetta
Kuivattua rosmariinia
Cayannepippuria
Jeeraa
Suolaa

Käristä jauheliaa parissa erässä oljyssä.
Liha saa ottaa kunnolla väriä.
Lisää pilkotut sipulit ja mausteet.
Lisää tomaattipyrettä.
Lohko tomaatit 2 osaan ja purista niitä nestettä pois, niin kuin puristaisit sitruunaa.
Pilko tomaatit pienemmäksi ja heitä pannulle.
Lisää tippa siirappia.
Lisää viimeisenä pavut.
Mättö on valmis, kun pavut kuumentuvat.

Huom
Kaikkia muita mausteita saa olla reippaalla ranteella, paitsi savupaprikan kanssa kannattaa olla varovainen, ettei koko hässäkkä ala maistua vain siltä. Sama pätee siirappiin. Ei liikaa, sillä mätön ei kuulu olla makeaa. Siirapin tarkoitus on tasapainottaa makuja (tomaatin happoa), mutta ei tämä ole mikään jälkiruoka.

Kehitys
Sekaan: Maissia, jotain muita papuja, tuoretta chiliä, tuoratta korianteria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti