sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Mississippi mud pie

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
150 g kylmää voita
2 rkl sokeria

Täyte:
150 g voita
n. 4 dl tummaa muskovado sokeria
4 munaa
4 rkl kaakaojauhetta
150 g tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa

Päälle:
4 dl kuohukermaa
suklaahippuja


Siivilöi jauhot ja kaakaojauho.
Lisää sokeri.
Nypi kylmä voi sekaan, taikinasta tulee murumaista.
Kastele kädet kylmällä vedellä ja pyöräytä taikina palloksi.
Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin noin 15 minuutiksi.

Painele taikina irtopohjavuokaan.
Paista n. 25 minuuttia 190 asteessa.

Sulata suklaa mikrossa.
Vaahdota voi ja sokeri kulhossa.
Vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan.
Lisää kaakaojauhe, sulka suklaa ja kerma joukkoon.

Kaada täyte pohjan päälle ja paista n. 45 minuutin ajan tai kunnes täyte kiinteytyy 160 asteessa.

Anna piirakan jäähtyä ja laita jääkaappiin.
Vaahdota kerma, levitä se kakun päälle ja koristele suklaalla.


Huom
Täyte näyttää epämääräiseltä, ihan kuin se olisi juoksettunutta. Uuniin vaan, epämääräinen rakenne ei haittaa makua.

Apinointi
Lunni leipoo - Mississippi mud pie kivoja asioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti