sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Baileys-Valkosuklaajäätelö

8 keltuaista
1,5 dl sokeria

6 dl kermaa
0,5 dl maitoa
1 vaniljatanko
 2 dl glukoosisiirappia
100 g valkosuklaata
0,5 dl Baileys likööriä
noin 0,5 tl vanilijajauhetta
Tummaa suklaata


Suorita jännittävä keltuaisten erottelu. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.

Mittaa kerma, maito, glukoosisiirappi kattilaan. Lisää sinne halkaistu vanilijatanko. Kiehauta seos. Lisää paloiteltu valkosuklaa ja Baileys.

Nosta kattila liedeltä ja lisää liemi keltauismassan sekaan. Sekoita kunnolla tasaiseksi. Lisää massaan vanilijajauhetta ja maistele. Namnam.

Pilko tumma suklaa veitsellä lastuiksi.

Jäädytä massaa. Lisää suklaalastut jossain vaiheessa.

Ajele jäätelökoneella 2 tuntia minuuttia. Totea ettei massa ole vieläkään valmista ja iske se kulhossa pakastimeen. Seuraavana päivänä jäätelö on valmista ja rakennekin varsin hyvä.


Huom
Vanilijajauhe on niitä pelkkiä tankojen sisällä olevia pipanoita, jota saa valmiiksi purkissa. Massa ei kokonaisuudessaan jähmety jäätelökoneessa.

Väline
Jäätelökone, joka herättää naapureiden lisäksi kuolleet. Myös keltuaisvaahtoon käyttevän vatkaimen kannattaa olla isoäidinaikainen ja huutaa kuin hyneena. Siis vatkaimen, ei isoäidin.

Kehitys
Vähemmän massaa koneeseen.

Apinointi
Blogista Onko nälkä? - Baileys-Valkosuklaajäätelö. Kohta on. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti