sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Kukkalaalirisotto (Risotto Milanese kukkakaalista)

1 litra kukkakaalimujua
5dl kanalientä (josta käytettään vain osa)
Oliiviöljyä
100g voita
Parmesaania
1 sipuli
Sahramia
Suolaa
Mustapippuria

Kukkakaalimuju:
Pilko kukkakaali pieneksi. Käytä vain kukinnot, älä  vartta. Laita pienissä erissä tehosekoittimeen ja ajeli pieneksi hituseksi.

Paista sipulisilppua hetki oliiviöljyssä. Lisää kukkakaalimuju ja paista hetki. Lisää kuumaa kanalientä muutama kauhallinen.

Lisää voi, raastettua parmesaania ja tarvittaessa kanalientä. Lisää mustapippuria, sahramia ja suolaa tarvittaessa.

"Risotto" ei saa olla liian vetistä, jos vaikuttaa siltä kuumenna ylimääräistä nestettä pois.

Huom
Kukkakaalimujua ei tarvitse kauhestí kypsentää. Kunhan hieman pehmenee ja mausta saa taitettua terän veke. Sitä en tiedä saako kukkakaalimujusta aikaiseksi tahnaa liikaa kuumentelemalla vai pysyykö muju mujuna vaikka kuinka kuumentaisi.

Korvaa kivasti riisistä tehdyn risoton. Ei nyt tietty ole ihan täysin sama asia, mutta on hyvää, eikä maistu liikaa kukkakaalille.


Kaverit
Osso buccon kanssa loistavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti