sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Suklainen creme brulee

Vaniljansiemeniä
1 dl rasvatonta maitoa
2 dl kuohukermaa
3 rkl sokeria
100 g Fazerin tumminta leivontasuklaata
3 keltuaista

2–3 rkl ruokokidesokeria

Laita maito, kerma, sokeri ja vanilijansiemenet kattilaan.
Kiehauta.
Anna jäähtyä hetki.

Pilko suklaa.
Lisää kermaseokseen.
Sekoita tasaiseksi.

Lisää keltuaiset yksitellen seokseen.
Vatkaa vispilällä tasaiseksi.

Annostele neljään crème brûlée -vuokaan ja yhteen hätäastiaan kun seosta on liikaa.
Kypsennä 95-asteisessa uunissa noin tunti.
Vanukas on valmis, kun se värähtää liikautettaessa, mutta ei enää aaltoile.

Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Kelmuta vuoat.
Laita jääkaappiin.

Ota vanukkaat huoneenlämpöön noin puolta tuntia ennen nautimista.
Kaada vanukkaan päälle ruokokidesokeria.
Kääntele sokeri tasaiseksi vuoan pintaan.
Polta pinta töhöttimellä.

Kehitys
Vadelmien tms. kanssa voisi kokeilla tarjoilla.
Maidon voisi jättää pois, kun kerran lientä on liikaa 4 annosvuokaan.
Helpommalla pääsee, kun ostaa valmiina kaupasta Jacky makupalat.

Apinointi
Hesari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti