sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Valkosipulikeitto

2 kokonaista valkosipulia kuorineen (eli n. 26 valkosipulinkynttä)
2 rkl oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria

2 rkl voita
reilu 5,5 dl viipaloitua sipulia (5-6 keskikokoista sipulia)
1,5 tl hienonnettua tuoretta timjamia
1 kokonainen valkosipuli kuorittuna (eli n. 18 valkosipulinkynttä)
4 cl valkoviiniä
8,5 dl kanalientä
1 dl kuohukermaa

Hienoksi raastettua parmesaania
Sitruunalohkoja

Lämmitä uuni 150 asteeseen.

Laita 26 valkosipulinkynttä uunivuokaan.
Lisää 2 rkl oliiviöljyä ja ripottele pinnalle suolaa ja pippuria.
Sekoita niin, että öljyä on tasaisesti.
Peitä vuoka tiiviisti foliolla.
Paista noin 45 min eli niin pitkään, että valkosipulit ovat pehmeitä ja kullanruskeita.
Anna jäähtyä.
Puristele sen jälkeen valkosipulinkynnet ulos kuoristaan.

Sulata voi kattilassa.
Lisää sipulit ja timjami ja anna kypsyä noin 6 min.
Lisää paahdetut ja raa'at valkosipulit ja keitä 3 minuutin ajan.
Lisää valkoviini.
Lisää kanaliemi.
Anna hautua noin 20 minuutin ajan.
Surauta keitto sauvasekoittimella suoraan kattilasa.
Lisää kerma ja kiehauta.
Mausta suolalla ja pippurilla.

Tuunaa raastetulla parmesaanilla, sitruunamehulla ja mustapippurilla.


Huom
Annoskoko kahdelle pääruoaksi. Varmasti alkukeitoksi 4:lle tai jopa 6:lle.

Apinointi
Pastanjauhantaa - Valkosipulikeitto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti