maanantai 19. kesäkuuta 2017

Raparperi-sitruunajäädyke

4 rkl Raparperi-inkiväärisiirappia
Raparperia-inkiväärimujua

1 prk sitruunarahkaa
sitruunan raastettua kuorta
4 cl cointreau likööriä
2 keltuaista
1 dl sokeria
2,5 dl kermaa

Koristelu:
Ystävän keittämää kuningatarhilloa
Paahdettuja pekaaninpähkinöitä
Marenkeja


Keitä raparperi-inkiväärisiirappi.
Ota siitä jäänyt muju talteen.

Sekoita siirappi, muju, likööri, rahka ja sitruunasta raastettu kuori.
Erottele valkuiaiset ja keltuaiset.
Vaahdota keltuaiset ja sokeri.
Yhdistä vaahto muuhun massaan.

Vaahdota kerma.
Yhdistä kermavaahto muuhun massaan.

Laita jäädykevuokaan ja pakkaseen noin 6 tunniksi.

Tee marenkia.
Paahda pekaaninpähkinöitä pannulla.

Ota jäädyke pakkasesta ja koristele boheemisti.


Väline
Kitchen aid. Tupperware jäädykeastia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti