maanantai 19. kesäkuuta 2017

Tomaattipiirakka

125g kylmää voita
250g jauhoja
Ripaus suolaa
2-3 rkl vettä
1 kananmuna

2 rkl Dijonin sinappia
Gruyere juustoa
Tomaatteja
Rosmariinia/timjamia/oregaanoa
Suolaa
Pippuria

Nypi jauhot ja voi ryynimäiseksi.
Sekoita muna ja vesi ja suola.
Sekoita munavesi jauhoihin.
Kääri kelmuun ja anna tekeytyä 30min - 2h.

Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä vuokaan sopivaksi ohueksi levyksi.
Pistele haarukalla rikiä paperin läpi.

Jätä paperit paikoilleen ja paista uunissa 180 asteessa n. 10 min.
Poista päällimmäinen päperi ja paista vielä 5min.

Sivele taikinaan sinappi.
Höylää juustoa kerros taikinan päälle.
Viipaloi tomaatit.
Levitä tomaattiviipaleet pohjaan.
Sirottele mausteet tomaattiviipaleiden päälle.

Paista piirakkaa 150 asteessa noin pari tuntia.


Huom
Juju on, että taikinaa ei käsitellä liikaa. Sen ei tarvitse olla tasaista. Mutta kitchen aid vääntää tämänkin taikinan hetkessä.

Apinointi
Sikke Sumari - Tomaattipiirakka (jota ei näemmä enää löydy tuon linkin takaa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti