maanantai 19. kesäkuuta 2017

Vihreä salaatti kukkakaarimurulla

1 nuppu vihreää parsaa
1/2 kurkkua
Salaattia
1/2 purjoa
1 vihreä paprika
Aasian minttua
Lehtipersiljaa
1 pss pakasteherneitä
1/2 kukkakaalia

Napsauta parsat poikki alaosasta.
Leikkaa parsat n. kolmeen osaan.
Paista pienessä tilkassa öljyä, kunnes ovat kypsiä.

Halkaise kurkku ja poista siemenet.
Pilko kurkku suupaloiksi.
Halkaise purjo, huuhtele ja pilko suikaleiksi.
Pilko paprika suikaleiksi.

Pilko salaatit ja yrtit ja laita tarjoiluastiaan.
Heita kaikki muu pilkottu sekaan.

Kiehauta herneet paistinpannulla.
Mujusta kukkakaali pieneksi.
Paahda kukkakaalimujua hetki kuivalla pannulla.

Laita herneet ja paistettu kukkakaalimuju salaattiin.

Kehitys
Parsan voi jättää pois. Alkuperäisessä ohjeessa mainittu sitruunan kuoriraaste voisi tehdä lisäterää, vaikka salaatti oli mainiota ilmankin.

Apinointi
Lisa Lemke: Syödään porukalla - Tervetuloa kesäpöytään: Alkukesän salaatti kukkakaalimurun kera, s. 13, WSOY

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti