torstai 17. syyskuuta 2020

Kaalilaatikko karitsan jauhelihasta

1,5 dl ohrasuurimoita
5 dl vettä
2 rkl härkäfondia

400 g karitsan jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
Suolaa
Mustapippuria

1 kg keräkaalia
2 sipulia
2 yksikyntistä valkosipulia
3 rkl siirappia
2 tl kuivattua meiramia
3 oksaa tuoretta rosmariinia
1 tl suolaa
3–4 dl lihalientä + vettä


Keitä ohrasuurimoita lihaliemessä noin 30 min.

Pilko kaali ja sipulit suikaleiksi.
Käristä jauheliha rypsiöljyssä valurautapadassa.
Nosta liha pois padasta, mutta jätä rasva pataan.
Paista kaaleja ja sipulia noin 10 min padassa.
Lisää liha, mausteet ja siirappi.

Laita uuniin 2 tunniksi 175 asteeseen.



Höpinää
Nyt voin sanoa osaavani tehdä kunnollista kaalilaatikkoa. Karitsa ja ohrasuurimot antavat mukavaa makua kaalilaatikkoon.

Apinointi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti