perjantai 18. syyskuuta 2020

Valkosuklaamutakakku

200g valkosuklaata
100g voita
1,5dl kauramaitoa 
0,5tl vanilijaa
1,5dl vehnäjauhoja
vajaa 1tl leivinjauhetta
1 muna


Laita kauramaito ja voi kattilaan.
Kuumenna kunnes voi sulaa.
Lisää joukkoon palasteltu valkosuklaa ja anna sen sulaa.
Lisää joukkoon vanilijajauhetta.

Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
Sekoita jauhot muihin aineisiin.
Lisää vielä sekaan muna.

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Kaada löysähkö taikina irtopohjavuokaan. 
Peitä homma foliolla, jotta pinta ei ruskistu.

Paista uunissa 200 asteessa noin 20 min.

Höpinää
Jos arkipäivääsi kuuluu, että kaikkia aineita ei aina ole saatavilla, eikä kauppaankaan syystä tai toisesta pääse, niin sitten tämä on juuri sinua varten. Tässä siis kuohukerma on korvattu kahviin laitettavalla kauramaidolla ja valkosuklaatakin oli kaapissa liian vähän, joten muitakin ainesosia on vähennetty. Pieni pioneerihenki piristää päivää.

Huom 
Tarkasta, että käyttämäsi kauramaito kestää kuumennusta.

Kehitys
Pähkinät voisivat olla mainio lisä kakkuun. Ja paahdetut valkosuklaanököt seassa voisivat kanssa tehdä gutaa.

Apinointi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti