maanantai 15. helmikuuta 2010

Blinit

4 dl turkkilaista jugurttia, ns.äijänpäätä
20 g hiivaa
2½ dl ohrajauhoja & vehnäjauhoja
1 tl sokeria
1½ dl kuumaa maitoa
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1  kananmunan keltuainen
1  kananmunan valkuainen

Sekoita hiiva kylmään jogurttiin.
Lisää sokeri.
Lisää jauhot.
Kohota jääkaapissa yön yli.

Sekoita taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen.
Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja lisää taikinaan.
Paista kirkastetussa voissa blinipannussa.
Laita uunipellille ja lämmitä.


Huom
Blinejä kuluu noin kaksi maks kolme per pää. Eli neljälle taikinaa ei kannata tuplata.

Apinointi
Myllyn paras tattarijauhopussin kyljestä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti