lauantai 20. helmikuuta 2010

Marjapiirakka

Pohja
3 dl vehnäjauhoja
2 rlk fariinisokeria (tai 1 rkl sokeria + 1 rlk siirappia)
125g margariinia
3 rlk maitoa (käytin 3 rlk kermaa)

Täyte
8 dl (pakaste) mustikoita, puolukoita, karpaloita ja vadelmia
1 dl fariinisokeria (tai ½ dl sokeria + ½ dl siirappia)
3 rkl perunajauhoja
25 g sulatettua margariinia


Laita pohjan aineet sekaisin ja painele taikina piirakkavuokaan. Sekoita täytteen aineet ja pohjan laita päälle.

Paista n. tunti 200 asteessa.


Kaverit
Piirakasta tulee aika kirpeä eli jäätelö tms. on paikallaan tämän kanssa tarjottavaksi.

Huom
Jos tutkii ja kokeilee sokeri + siirappiyhdistelmällä niin marjat klönttiytyvät kivasti. Lisäksi jos käyttää pakastemarjoja, sekaan heitetystä rasvasta tulee vähintäänkin mielenkiintoista. Luotin kuitenkin siihen, että uunissa aineet sulavat kivasti yhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti