torstai 20. toukokuuta 2010

Kylmäsavuporopiirakka

Pohja
100g margariinia
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
vähän suolaa
2 rkl vettä

Täyte
Valkosipulia
Sipulia
Tuoreita herkkusieniä
3 munaa
Vajaa 2 dl ruokakermaa
Kermajuustoa
100g kylmäsavuporoa
Tuoretta persiljaa
Mustapippuria
Aurajuustoa (tai jotain laadukkaampaa sinihomejuustoa)


Pohja
Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi margariini joukkoon. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele pohja piirakkavuoan pohjelle ja paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Täyte
Kuullota sipulit ja paista herkkusieniä hetki pannulla. Riko munat kulhoon ja heitä sekaan raastettu kermajuusto, ruokakerma, suikaloitu kylmäsavuporo, mustapippuria ja pieneksi nypitty persilja. Kaada pohjan päälle sieni-sipuliseos ja muu täyte.

Paista uunissa 200 asteessa kunnes täyte alkaa ruskistua.


Kehitys
Herkkusienet voisi korvata jollakin muulla sienellä. Vaikka suppilovahveroilla.

Korjaussarja
Edes summittaisen ajan voisi lisätä, ettei tarvitse taas joka kerta jännittää paistoon kuluvaa aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti