sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Tiramisu

6 valkuaista
6 keltuaista
Reipas 1 dl sokeria
Noin 4 tl vanilijasokeria
500 g mascarponejuustoa
2 dl kuorukermaa
Sitruunan kuorta ja mehua
Savoyard kekseja
1 pikkupannu espressoa
1 shotti rommia (eli 4 cl)
Kaakaojauhetta


Vaahdota valkuaiset omassa kulhossa. Vaahdota toisessa kulhossa keltuaiset ja sokerit. Notkista mascarpone ja heitä sekaan sitruunan raastettua kuorta ja tilkka mehua. Yhdistä juusto ja keltuaisvaahto. Sekoita hyvin. Lisää sekaan valkuaisvaahto. Vaahdota kerma ja lisää se kaiken joukkoon.

Sekoita rommi ja espresso. Hukuta keksit rommiespressoon ja lado vuokaan. Kaada vaahtoseos päälle. Muhittele muutamia tunteja jääkaapissa.

Juuri ennen tarjoilua sihvilöi kaakaojauhetta päälle. Paras. Jälkkäri. Ikinä.


Huom
Lienee suhteellisen kerettiläistä laittaa tiramisuun kermavaahtoa. Viis siitä. Ja rommikaan ei liene se alkuperäisin viina, jota tiramisuun tulee. Viis siitäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti