sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Täytetyt paprikat

4 isoa paprikaa
Jauhelihaa
2 dl riisiä
5 dl vettä
Valkosipulia
1 sipuli
1 porkkana
Noin neljä herkkusientä
Kirsikkätomaatteja
Lihaliemikuutio
Piri-piri maustetta
Mustapippuria
Juustoraastetta
Tuoretta persiljaa
Tuoretta basilikaa


Ruskista jauheliha. Heitä sekaan pieneksi pilkottu porkkana, sipuli ja sienet. Lisää riisi ja desi vettä. Lisää pieneksi silputut kirsikkatomaatit. Lisää vettä ja lihaliemikuutio. Muhittele. Lisää vettä, kun on tarvis (= vesi on haihtunut pois). Mausta.

Operoi paprikat, poistamalla kanta ja kovertamalla valkeat osat sisältä pois, tai sitten paprikan voi leikata kahtia ja täyttää puolikkaat.

Kun riisi on suht kypsää ota täyte pois levyltä ja lisää sekaan juustoraaste ja saksittu persilja ja basilika. Täytä paprikat, päälle voi ripotella juustoraastetta.

Survo uuniin noin 20 min 200 asteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti