sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Porkkanakakku

Kahdelle, 8 pienehköä palaa

1 muna
1 dl sokeria
60 g voita
vajaa 1 dl vehnäjauhoja
noin 0,5 dl kaurahiutaleita
0,125 tl ruokasoodaa
0,125 tl leivinjauhetta
0,5 tl kanelia
0,25 tl suolaa
75 g karkeaa porkkanaraastetta

Sitruunainen kuorrutus
50 g philadelphia tuorejuustoa
50 g tomusokeria
25 g voita
2 tl vanilijasokeria
1 tl sitruunamehua
Pähkinärouhetta


Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Vaahdota muna ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet vaahtoon. Lisää voisula ja porkkanaraaste. Sekoita. Tarkastele onko rakenne oikea: taikina on löysää tahnaa.

Iske tahna vuokaan.

Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Kun kakku on viilentynyt vispaa voi, sokerit ja sitruumanehu vaahdoksi, vispaa tuorejuustoa hetki. Yhdistä tahnat. Levitä kakun päälle ja ripottele kuorrutuksen päälle pähkinärouhetta.




Korjaussarja
Kuorrutusta tulee enemmän kuin kakku vetää. Pitää säätää määriä seuraavalla kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti